Om mig Joanna Haake och kenneln

Jag heter Joanna Haake och driver företaget Anios Tass och Nos som är ett företag med uppfödning av Amerikansk cockerspaniel och hundtrim för alla raser.

 

 

Min första kontakt med hundar var redan som väldigt liten då morfar och mormor har haft vår kennel sen 1952. Även min mamma hade uppfödning av  hundar när jag var liten så jag är så att säga uppvuxen i en hundsäng. Jag startade mitt företag med hund och häst som inriktning år 2000 och har jobbat med detta sedan dess.

 

Jamjam3

Första amrisen köpte jag 1995 och sen dess är jag fast 

popcorn_5för denna pigga ,glada och tuffa lilla spaniel. Har under åren också haft Jack Russel och korthårig St. Bernard. Har även provat en del andra spaniel son Welsh springer spaniel och Engelsk springer spaniel men hela tiden hållit fast vid den Amerikanska cocker spanieln. 

Jag började föda upp amrisar 1996 och har sen dess haft över 25 kullar med denna ras så några timmar i  valplådan har det blivit under åren.

I min första kull föddes min stjärna Alladin. Anios A Perfekt Match.  Det var genom han som intresset för utställningar kom igång. Han tog både svenska cert och finskt cert samt blev Junior world winner 1998 i helsingfors. Detta väckte mitt intresse för denna gren

 Sen 15 år tillbaka fokuserar jag på att föda upp amrisar med choklad bruna linjer och gärna med tan tecken. Detta är inte så lätt då utbudet av avelsdjur med denna färg är väldigt begränsad.IMG_0403

Jag försöker inrikta mig på att få fram friska, arbetsvilliga, trevliga,  choklad färgade och snygga hundar. Hundarna jag föder upp kan användas till det olika aktiviteter. Dessa hundar gillar att jobba med det mesta tex några jagar, andra spårar,används till nosework,Special sök och Rally lydnad samt underbara familje hundar. Vill man ställa ut eller tävla i något annat gren hjälper jag gärna till men det är inget krav från mig som uppfödare.

 

Har du funderingar på rasen och är intresserad av denna typ av hund så hör gärna av dig till mig på mailen. joannahaake@icloud.com eller ring 0768-426166

 

Valparnas första tid

Hemma hos oss bor alla våra hundar med familjen. När vi får valpar har tiken valparna i sovrummet dygnet runt hos oss dom första veckorna och från 4-5 veckor är valparna med i köket på dagarna med sover kvar i sovrummet.

Valparna är med dom andra hundarna på dagarna så dom lär sig hundspråk och hur alla mostrar och mormödrar gör. På så sätt lär dom sig hur och vad man ska reagera på och vad man kan ignorera. Tex så är elvispen poppis då man ofta får slicka av visparna. Det lär dom sig snabbt  . och damsugan kan man gärna skälla på. Att dom är vana med alla ljud och aktiviteter i ett vanligt hem gör att flytten brukar gå väldigt smidigt när det är dags. 

Jag levererar valparna tidigast vid 9 veckor. Tycker att dom behöver minst en extra vecka på sig mot vad våra regler säger som minimi tid. 

Valparna är alltid vaccinerade, besiktigade, Id märkta och avmaskade när dom flyttar. Dom har alltid stamtavla från svenska kennelkubben och är försäkrade och doldafel försäkrade i Agria. 

Valparna får med sig startpaket med foder och tillbehör som koppel och halsband. Dom får även med en sak som luktar som syskonen och mamman.

Jag hjälper gärna mina valpköpare med klippning och inackodering om jag kan och man få gärna komma över på lekdagar med syskonen.

Hoppas att vi ses och hörs någon gång i framtiden om ni bestämmer er för en underbar Amerikansk cockerspaniel.

Min erfarenhet inom hundar

Jag har gått Svenska Kennelklubben uppfödarutbildning

Jag är utbildad som diplomerad avelsfunktionär via SKK.

Jag tycker att genetik och hälsa är en viktig del i aveln hos oss och att hundarna fungerar till det som ni köpare vill ha dom till. Är därför väldigt noga med mitt avelsmaterial jag använder.

Jag är tredje generationen uppfödare av renrasiga hundar inom Svenska kennelkubben så det finns lång erfarenhet i familjen. Kenneln startades år 1952.

Jag driver sedan år 2000 mitt företag som klipper och vårdar hundar och katter. och har under 15 år samarbetat med olika veterinärer gällande hundar och katter. 

Jag är utbildad ID märkare på hund och katt och Id-chippar därav mina valpar själv i hemmets lugna vrå.

Jag har lång erfarenhet av hunduppfödning och hundars utveckling samt träning.

Mitt motto är: 

Med omtanke för din fyrbenta väns hälsa och välmående.

 

Välkoma att höra av er om ni har intresse av valp i framtiden.

Mvh Joanna Haake 

Kennel Anios

 

IMG_2151

Valpar från tidigare kullar